Owsianka dyniowa na zimno

  • 2
  • 10 minut
Składniki:
  • ⅓ szklanki mleka
  • ⅓ szklanki jogurtu naturalnego Delisse
  • ⅓ szklanki puree z upieczonej dyni Notre Jardin
  • 2 łyżki syropu klonowego Tables du Monde
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka chia
  • ½ łyżeczki cynamonu Rustica
  • 2 szczypty imbiru Rustica
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej
  • garść rodzynek Tablier Blanc
  • Dodatkowo do podania: orzechy pekan i figi Tablier Blanc, banany
Sposób przygotowania:
  1. Mleko, jogurt i puree wymieszać razem w słoiku. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
  2. Dodać płatki owsiane, chia i rodzynki, ponownie wymieszać. Posłodzić do smaku syropem klonowym.
  3. Zakręcić słoik i schować na noc do lodówki.
  4. Rano przemieszać owsiankę, gdyby okazała się za gęsta rozrzedzić jogurtem. Przełożyć do miseczek udekorować bananem, figami i posiekanymi orzechami pekan.

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek