- 2
- 30 minut
Składniki:
- 300 g makaronu świderki TURINI
- 1 dojrzałe awokado
- ¼ szklanki natki pietruszki
- ¼ szklanki świeżej bazylii
- ¼ szklanki listków rukoli
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- garść orzechów pinii TABLIER BLANC
- 50 g startego sera Grana Padano LES CROISES
- oliwa z oliwek RUSTICA
- sól
- pieprz RUSTICA
- pomidorki koktajlowe
- orzeszki pinii TABLIER BLANC
- ser Grana Padano LES CROISES
- listki bazylii
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować.
2. Awokado pozbawić skórki i pestki, przełożyć do blendera. Dodać natkę pietruszki, bazylię, rukolę, czosnek, sok z cytryny, uprażone orzeszki pinii, ser. Rozdrabniać dolewając oliwy z oliwek, do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Przyprawić solą i pieprzem.
3. Pesto wymieszać z makaronem. Przełożyć na półmisek.
4. Posypać serem, udekorować listkami bazylii i połówkami pomidorków, posypać orzeszkami piniowymi.