- 20
- 50 minut
Składniki:
- 1 ½ szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki cukru trzcinowego TEVA
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/8 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- ¼ łyżeczki imbiru
- 2 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
- 2 jajka POLSKA KURKA
- 3 duże dojrzałe banany
- 1 puszka ananasów DOUCEUR DU VERGER
- ½ szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
Dekoracja:
- 200 g serka kremowego
- 250 g sera mascarpone LES CROISES
- cukier puder do smaku
- orzechy pekan TABLIER BLANC
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wymieszać razem mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną oraz przyprawy. W drugiej misce ugnieść banany za pomocą widelca. Dodać jajka i wymieszać. Dodać rozpuszczony olej i odsączone z zalewy, drobno pokrojone ananasy.
2. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodać posiekane orzechy pekan i wymieszać. Ciasto przełożyć do papilotek i piec około 22 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone muffinki ostudzić na kratce.
3. Serek kremowy, mascarpone oraz cukier puder ubić razem na gęsty krem. Na każdą muffinkę nałożyć krem i udekorować orzechami.